4% от българите не планират да почиват това лято, 44% пък казват,

...
4% от българите не планират да почиват това лято, 44% пък казват,
Коментари Харесай

„Галъп": 54% от българите не планират да почиват това лято


4% от българите не възнамеряват да почиват това лято, 44% пък споделят, че възнамеряват. Останалите настояват, че още не знаят. Това демонстрира допитване на „ Галъп интернешънъл “ взаимно с Борда по туризъм. То е направено сред 13-ти и 17-ти април и 1-ви и 5-ти юни с по 1000 респонденти.

В България на море мислят, че ще могат да отидат 55% от деклариралите, че ще почиват. За море в чужбина пък мислят 36% от тези, които възнамеряват отмора.

26% от възнамеряващите да почиват пък споделят „ планина в България “. Останалите загатват всевъзможни форми на културен, СПА и друг туризъм.

Средният брой дни планувана отмора е 10. Повечето българи обаче не желаят или не могат да слеят всичките дни отмора.

Средните готови пари за лятна отмора пък са 1557 лева. 

Ясно е, че лятната почивката остава притежание на по-малка част от българите. По ред аргументи желано остава Черно море.

В отговорите „ на море в чужбина ” евентуално пък се оглежда най-много Бяло море.

По мотив настоящата полемика по отношение на преместваеми обекти, болшинство от 78% не одобряват концепцията за незабавни промени в законите. 19% пък я одобряват. Останалите се двоумят.

Според 74% от анкетираните предлагането премахването на обекти на плажа, като се употребява тежка техника, да се състои пред юни месец, като сезонът към този момент е почнал, ще се отрази отрицателно. 6% са на противоположното мнение. За 18% няма да има необикновен резултат. Останалите не могат да преценяват.

Очевидно е, че хората у нас желаят повече правила и правда, като в това време не се основават спомагателни проблеми за почиващите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР